Level 1 – Beginners – Oriental Moves

Donderdagavond van 20.00 – 21.00 in danszaal 2 in ’t Celestijntje, Celestijnenlaan 19, Heverlee

lessenreeks van 1 februari tot en met 28 maart

cursusprijs: €90

Oriëntaalse dans wordt gekenmerkt door isolatiebewegingen: terwijl je een deel van je lichaam beweegt, blijft de rest van je lichaam ontspannen. Een goede coördinatie-oefening dus, die alle spieren in je lichaam verstevigt en heilzaam is voor bijvoorbeeld rugproblemen. Het is een lichaamsvriendelijke, maar toch uitdagende dansvorm die geschikt is voor alle leeftijden en maten.
We verkennen in deze cursus dans- en muziekstijlen uit verschillende regio’s in het Midden-Oosten met de Egyptische stijl als uitgangspunt en we leren de basistechnieken van het dansen met een sluier, stok en zills (kleine vingercymbaaltjes).
Voor deze lessen heb je geen partner, voorkennis of speciale kledij nodig, een flinke dosis enthousiasme en losse sportkledij volstaan!
We dansen in danszaal 2 van sportcentrum ’t Celestijntje, een aangename zaal met dansvloer en spiegels.
Elke les start met een opwarming op muziek, waarna we telkens dieper ingaan op enkele specifieke beweging uit de oriëntaalse dans. We brengen wat we geleerd hebben meteen in de praktijk met geleide samendansmomenten, improvisatie-oefeningen en korte stukjes choreografie op prachtige oriëntaalse muziek. Elke les eindigt met een korte cooldown, zodat je helemaal ontspannen weer naar huis kan vertrekken.